Gal eller genial – en hårfin grænse

De flest forbinder nok psykopater med de karakterer vi ser i film. Men faktisk er mange psykopater som dig selv eller din nabo. Især hvis du bor i et kvarter med advokater og læger.

Udtrykket "Det er ikke et krav at man er småtosset for at arbejde her. Men det hjælper." kommer til sin ret når man kigger på professor Kevin Dutton's liste over de fem erhverv med flest psykopater ansat:

  1. Direktører
  2. Advokater
  3. Folk i mediebranchen (primært radio og TV)
  4. Sælgere
  5. Kirurger

WisdomOfPsychopathsListen finder man i hans seneste bog The Wisdom of Psychopaths: What Saints, Spies, and Serial Killers Can Teach Us About Success. Bogen handler blandt andet om hans besøg hos psykopater i fængsler – det kan du blandt andet læse om her. Der kan være gode forklaringer for hvorfor man finder psykopatiske træk hos netop disse brancher. De kræver for eksempel alle at man kan tage hurtige beslutninger og hvor det er vigtigt at kunne agere nøgternt. Der er ikke så meget tid til at tvivle hvis man er kirurg og en operation er ved at gå galt. Det gælder også dealere se blot denne artikel.

Omvendt finder man få psykopater i disse fag:

  1. Hjemmehjælper
  2. Sygeplejerske
  3. Terapeut
  4. Håndværker
  5. Stylist/Kosmetolog

Det er måske meget naturligt, da flere disse fag jo netop handler om at vise omsorg for andre – jo netop et af de væsentlige karaktertræk psykopater mangler. Du kan læse lidt mere om dette her.

Er du i tvivl om din chef – eller andre i din omgangskreds – har psykopatiske træk, kan du se 11 tegn på at din chef er psykopat her.

Nu er jeg jo finansmand, et udskældt folkefærd i disse tider, men dog ikke psykopat ifølge denne test fra Kevin Dutton. Bare lige hvis du undrede dig over om det skulle være tilfældet. Se evt. en anden test for psykopatiske træk her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!