En lille løgn…

Store velrenomerede VW har trådt i spinatten og får – med rette – klø verden rundt. Men de er ikke ene om løgnen – de fleste af os lyver om et eller andet.

En lilleÆrlighed kan ikke gradbøjes. Eller kan det? De fleste af os vil formentlig mene at vi er ærlige. Samtidig har de fleste af os formentlig taget en kuglepen eller printerpapir med hjem fra arbejde.

Mange vil dog hævde det ikke er rigtig tyveri, men det er det. Men noget tyder på, at jo længere vi er fra kontanter, jo mindre kriminelt mener vi det er. I et samfund, der er på vej væk fra kontanter, kan det være et stort problem.

Nu hvor VW sagen er eksploderet er den nok svær at kategorisere som “en lille hvid løgn” også selvom det ikke direkte var kontanter bedrageriet handlede om. Men på gerningstidspunktet kunne ingeniører, salgsfolk og andre i VW sikkert godt parkere den som ganske uanseelig. I øvrigt betød det sikkert også mersalg og derved mulighed for gevinst for de involverede.

Dan Ariely har skrevet en bog om ærlighed The (Honest) Truth About Dishonesty. På en eller anden måde er de fleste af os uærlige ind i mellem. Du kan også høre ham fortælle om det her:

 

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!