Gamle gris forklaret

Forskere mener nu at have en forklaring på, hvorfor ældre mænd er vild med yngre kvinder og vice versa.

I Mads og Monopolet har de mange regler, og en af dem handler om aldersforskellen mellem en mand og en kvinde (har aldrig hørt den diskuteret vedr det omvendte forhold. Gammel Gris-reglen kaldes den. En mands kæreste skal minimum være halvdelen af mandens alder plus 7 år. Jeg er 46, så min yngre kæreste skal altså være over 30, for ikke at gøre mig til en gammel gris. Det klarer hun så rigelig – altså at være over den grænse. Også selvom hun direkte adspurgt piller adskillige år af hendes alder.

En evolutionsforsker mener der er en ganske naturlig forklaring på mænds forkærlighed for yngre kvinder: FERTILITET! Se ham udtale sig her.

Kvinder i 20’erne peaker fertilitetsmæssigt, derfor den store interesse.

Der findes flere analyser, der påviser mænds interesse for yngre kvinder og kvinders interesse for ældre mænd. Senest er en finsk offentliggjort i Evolution and Human Behaviour Journal –  se omtale af en norsk her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!