Korrektion: Huslige mænd får alligevel sex

Handsome man cleaning stains off the table

Husker du mit indlæg fra 2013 med overskriften Huslige mænd får mindre sex? Måske har du brugt det som undskyldning for at hjælpe mindre til i hjemmet. Desværre går det ikke længere.

Artiklen var baseret på denne undersøgelse, der blandt andet konkluderede:

I de ægteskaber hvor mænd tog større del i de huslige opgaver havde de sex færre gange end gennemsnittet. I de ægteskaber, hvor mændene primært lavede "typisk mande-opgaver" som at passe haven og lignende, havde de sex hyppigere. I ægteskaber, hvor manden overvejende var alene om de huslige opgaver, var den sexuelle hyppighed 1,6 gange lavere!

Men det passer måske alligevel ikke. 

Da den første undersøgelse kom frem, blev det fra flere sider kritiseret, at den anvendte gamle data til at nå sine konklusioner. Dataene var fra slut 80'erne og starten af 90'erne. Så nu har sociologer fra Georgia State University undersøgt sagen med data fra 2006. Konklusionen er den modsatte: Mænds deltagelse i husligt arbejde mindsker ikke deres sexuelle aktiviteter!

Par med ligestilling i hjemmet, har samme eller bedre sexuel aktivitet, end par med gammeldags fordeling af opgaverne 

Forskellen i resultatet kan måske skyldes ændring i synet på/opfattelsen af kønsroller siden 80'erne, mener forskerne bag. I 80'erne og 90'erne var mænds deltagelse i hjemmet stadig meget nyt, men i dag er det mere normen og det kan have påvirket indstillingen.

Så det er bare på med gummihandsken og giv en hånd derhjemme!

Du kan selvfølgelig vælge at argumentere med at der er tale om amerikanske data og at det forholder sig anderledes i Danmark. Held og lykke med det!

Du kan se undersøgelsen fra Georgia State her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!