Mænd kan grine en kvinde ind i sengen

Hjemme hos os, debaterer vi ofte humor. Jeg mener ikke altid Hertuginden er så sjov som hun selv tror. I evolutionspsykologien kigger man også på at mænd og kvinder bruger humor forskelligt.

Forskning fra University of Kansas viser at mænd, der får kvinder til at grine, opleves som mere attraktive i forhold til at blive valgt som partner. Men det samme er ikke gældende for kvinder, der får mænd til at grine. 

Det er ikke accepteret i visse kredse, men der er forskel på mænd og kvinder, viser megen forskning indenfor evolutionspsykologien. Og humors anvendelse er blot et af områderne. Mænd bruger humoren til at (forsøge at) få kvinder til at føle sig godt tilpas. Samtidig bruger kvinder mandens humor til at vurdere potentialet som partner. Derimod har kvinders humor ikke den samme anvendelse. Man kan sige at kvinder – modsat mænd – ikke har nogen bagtanker med deres humor. 

Det er dog altid godt at finde en man kan grine sammen med, viser undersøgelsen.

Heldigvis grinte hertuginden af mine jokes i starten. Det er ikke altid de har samme effekt i dag, men måske hun bare har hørt dem nok gange efterhånden?

Du kan læse undersøgelsen her.

kinder clowns

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!