Med eller uden skæg?

videnskab-om-skaeg-movember-hulemaend-i-habitterNu er Movember igen slut og mange skal nu beslutte om de skal beholde overskægget. Vi vurderer ofte hinanden på basis af udseendet, men hvad ved vi om vurderingen af skæg?

Mænd med skæg – ikke kun overskæg! – vurderes som mindre konventielle og mere kreative viser en undersøgelse. Mænd med skæg – eller rettere skægstubbe – virker mere maskuline.

Jeg har selv fjernet skægget for at virke mere business-agtig og mere konventionel, da jeg for tiden søger arbejde. Det har måske ikke virket efter hensigten, hvis man spørger brugerne på PhotoFeeler. Her kan man få brugerfeedback på sine billeder, så man kan se om det er et egnet profilbillede til f eks LinkedIn. Her er mit resultat:

jens-balle-profilbillede-med-uden-skaeg-photofeeler-hulemaend-i-habitter

Statistisk set er forskellen ikke så stor, men det påvirker nu ikke min kæreste, der ikke bryder sig om mit look uden skæg.

Videnskab om skæg

Betydningen af skæg er ændret over tid. Også hvordan vi vurderer skæggede mænds udseende. Der er lavet mange undersøgelser af holdningen til skæg – desværre viser de ikke et entydigt billede.

Her kan du hører AsapTHOUGHT bringe videnskabens undersøgelser af skægget frem i lyset. Så kan du bedre vurdere om skægget skal blive eller ej. God fornøjelse!

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!