Mulig konkurrence gør mænd risikovillige

Andres udseende påvirker vore forventninger til dem på mange forskellige måder. Det har jeg tidligere skrevet om eksempler på i for eksempel Hårdt at være lækker. Nu viser en ny undersøgelse fra University of Technology i Sydney at tilstedeværelsen af en sexet/flot mand får andre mænd til at tage større risici.

Meget tyder på at mange af vore beslutninger fortsat tages med udgangspunk i nogen af de basale drifter omkring sex, mad og behovet for at være social. Også selvom der ikke umiddelbart er en logisk forklaring, tager vi nogen gange udgangspunkt i drifterne når vi tager beslutninger. Som regel uden selv at være opmærksomme på det.

Det peger Eugene Chan's undersøgelse også på. Han lod en gruppe på mere end 800 mænd og kvinder deltage i en række forsøg.

I et af forsøgene blev testpersonerne præsenteret for forskellige billeder af enten sexede mænd eller kvinder eller af almindelige mænd og kvinder. De sexede mænd var billeder fra Abercrombie & Fitch's kataloger mens de sexede kvinder stammede fra Vicotoria Secret.

Efterfølgende kunne de vælge mellem at få 100$ eller deltage i et væddemål med 90% risiko for at få 0$ eller 10% mulighed for at få 1.000$.

Mænd, der havde set billeder af sexede mænd, valgte i større grad væddemålet i denne undersøgelse. Og især mænd, der vurderede personen de havde set på billedet som mere attraktiv end sig selv.

Forskerne mener at denne lyst til at tage risiko er et forsøg på at øge egne chancer, ved at fremstå mere velhavende idet man "udsættes for konkurrence" af en mere attraktiv konkurrent.

The results from the study show we are all, to some extent, still “in the cave”. Whether they realise it or not, men compete to increase reproductive success

Som mand er det måske værd at huske, hvis du skal på casino eller banken? Forsøg at vælge en mindre attraktiv croupier eller en mindre attraktiv bankrådgiver, hvis du vil sikre at du ikke tager for stor risiko.

Du kan læse mere om forsøget her eller finde originalen her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!