Nyt magasin om økonomi – Økonomista

I disse dage ser et nyt magasin dagens lys. Det udgives af Mille Skjold Madsen, der i mere end fem år har skrevet og holdt foredrag om økonomi.

For mange er økonomi stadig et ømtåleligt og svært forståeligt emne. Det vil Mille gøre noget ved med hendes magasin, der skal udkomme to gange årligt. Navnet bliver Økonomista og formålet er at sætte økonomi på dagsordenen.

Jeg er gået  fra shopaholic med overtræk til sparenørd og aktieindehaver.

Mille Skjold Madsen

Til eksempel mener mange økonomiske rådgivere, at de fleste bør have minimum tre månedslønninger stående på en konto. Dermed er der råderum til at dække de bump, der måtte komme på vejen. Men alligevel lever rigtig mange paycheck to paycheck, som de kalder det i USA.

Der er derfor brug for at sætte fokus på økonomi og italesætte de gængse udfordringer.

Jeg har bidraget med en artikel til det første nummer. Her skriver jeg om hulemanden og økonomi. Jeg lister et par af de gængse udfordringer vi møder og kommer omkring:

  • Pain of paying
  • I morgen er jeg et bedre menneske
  • Optimisme-bias

Og så kommer jeg også med et par brugbare tips, til at få en bedre økonomi. Det kan du alt sammen læse i det nye Økonomista – bestil det her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!