Opdragelse af mænd

SEGAs urinalspil - kilde: DailyDOOHDen del af verdens befolkning der KAN stå op og tisse, er ikke nødvendigvis de bedste til at ramme plet. Det vil mange sikkert kunne bekræfte – enten via et kig på gulvet eller et kig ned af bukserne. I lang tid har vi været overladt til de kedelige "kugler" i urinaler, hvis vi har haft brug for noget at sigte efter. Så opfandt nogen en flue, vi kunne ramme (en flue der var placeret strategisk rigtigt for at mindske vores eventuelle svineri).

Men nu kommer den optimale "mande-stråle-træner" fra SEGA. Vi tisser det rigtige sted OG det er en konkurrence!

Man kan forsøge at opdrage på os ved hjælp af regler eller skilte, men nogen gange er det måske bedre at gå andre veje for at opnå den ønskede virkning. Her tænker jeg ikke kun på mænd eller mandlige toilet-gæster, men på os mennesker generelt.

Brian Warsink viste eksempler på dette i sin bog "Mindless Eating". En anderledes indretning af et skole-cafeteria gav et markant anderledes kalorie-indtag hos skolens elever.

Et andet eksempel er også nævnt i hans bog, men jeg hørte det nu første gang fra coachen Tony Robbins. Før han blev coach, rig og berømt havde han også vægt-problemer. Det lå dybt i ham at spise ALT på tallerkenen, da hans opvækst ikke altid bød på rigeligt at spise. Men efterhånden var dette ikke længere et problem og tilmed havde han haft råd til at købe større tallerkener. Men da han stadig følte han var nød til at spise op,  spiste han for meget. Derfor købte han mindre tallerkener og blev derved vænnet til mindre portioner. Læs mere om dette emne her.

Den slags påvirkning kalder man at nudge. Begrebet kommer vist fra den måde de voksne elefanter kærligt puffer til deres afkom, for at få dem i den rigtige retning. Det er det samme man gør med at "nudge". Jeg har skrevet om det før, blandt andet her.

Richard H. Thaler har skrevet om det i bogen Nudge: Improving Decisions About Health, Wealth, and Happiness

Og problemer med urin på gulvet kan måske også løses af denne vej. I hvert fald har SEGA succes med deres urinal-spil, hvor man via strålen styrer spillets gang.

Her kan du se en nyhedsrapport og demo af SEGAs toiletspil:

 

Du kan også bruge at nudge i hjemmet, hvis du for eksempel har svært ved at få din mand til at hjælpe med rengøringen. Køb f eks to støvsugere og indled arbejdet med et "Skal vi se hvem der bliver først færdig?". Vi mænd elsker nemlig konkurrence 🙂

Hvis du vil læse mere om at nudge, kan du finde meget mere på siden iNudgeyou.com – der er siden for det danske nudging society, men er dog på engelsk.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!