Rosiner kan forudsige børns muligheder

rosinEr dit barn 20 måneder gammel og har du en rosin og en kop, kan du teste hans eller hendes fremtidsmuligheder. 

Jeg har tidligere skrevet om det kendte marshmellow-forsøg, hvor man testede 4-5 årige i et lignende forsøg. Det viste også en sammenhæng mellem viljestyrke og evne til, at klare sig senere i livet. De børn, der kunne undlade, at spise marshmellowen, klarede sig bedre senere i livet.

I et netop offentliggjort forsøg, har man testet viljestyrke hos 20 måneder gamle børn. De skulle vente fem minutter med at røre en rosin, der var placeret under en kop foran dem. Det har man nu testet på 558 børn siden 1985.

Otte år senere er de samme børn, blevet undersøgt af psykologer. De kiggede blandt andet på børnenes evne til at fokusere og hvordan de klarede sig i skolen. Her viste der sig en klar sammenhæng til, hvorvidt de havde ventet med, at røre rosinen. 

De børn, der kunne vente, kunne bedre fokusere og klarede sig bedre i skolen.

Undersøgelsen viste også, at for tidligt fødte børn havde udfordringer med, at fokusere og skolen.

Skulle du vælge, at teste dit barn, så fortvivl ikke, hvis han eller hun ikke kan lade være med at røre rosinen. Der er nemlig muligheder for at forbedre hendes eller hans evne til at fokusere. Det viser en anden undersøgelse, der blandt andet fremhæver yoga og kampsport, som gode muligheder for, at øge barnets koncentrationsevne. 

I øvrigt kan man løbe tør for viljestyrke, hvis man lige har brugt den. Det viste et forsøg med chokoladekage og radiser – læs om det her.

Du kan læse mere om undersøgelsen med rosiner her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!