Singler tager større risici

Jeg har tidligere skrevet om forskelle i beslutninger kønnene i mellem, men nu viser en amerikansk undersøgelse at vores civile status også kan spille ind på vore beslutninger. Det er nemlig ikke lige meget om vi er single eller gift.

Single-CEO's tager større risici er en af konklussionerne i en analyse af professor Nikolai Roussanov fra Wharton University. Via en undersøgelse af de 1.500 største amerikanske virksomheder og deres CEO'er har han og hans medforfattere forsøgt at undersøge om ens civile status har indflydelse på risikovillighed.

Tallene tyder på at det har en indflydelse. Singler tager større risici. Baggrunden for dette kan være svær at forklare, men det kan hænge sammen med disse singlers – bevidste eller ubevidste – forsøg på at gøre sig mere attraktiv for en evt kommende mage. 

Du kan her høre en af forfatterne fortælle om undersøgelsen:

Det er ikke sikkert at den civile status skal spille ind i selve ansættelsen – jeg ved faktisk ikke engang om man må spørge om det herhjemme – men det bør måske indgå i opsætningen af incitamentsprogrammer. En bonus for en single skal måske indeholde flere målepunkter omkring andet end risici mens en bonus for en gift måske skal søge at øge risikovilligheden.

Du kan læse hele undersøgelsen Status, Marriage and Managers’ Attitudes to Risk her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!