Solbadning er vanedannende


Attractive girl sunbathing on a yacht holding her hatSå er det blevet vintertid – eller normaltid, som det faktisk hedder – og man skal noget sydligere for at nyde solens stråler. Så må man bare håbe på man ikke er blevet alt for afhængig i løbet af den fantastiske sommer vi har haft.

Solbadning kan nemlig være vanedannende og minde om heroin-misbrug, da det benytter sig af de samme baner i hjernen, viser forskning offentliggjort i Cell.

I forsøget udsatte man mus for det der svarer til 30 minutters sol om dagen. Ikke nok til at blive brændt, men nok til at få lidt farve. Allerede efter et par dage kunne forskerne konstatere forskelle i disse mus. For det første steg beta endorfin niveauet i musene og de fik en højere smertetærskel overfor varme og sollys.

Da man så gav musene solcreme på blev disse niveauer normale, men man så også flere mus reagere med abstinenser.

Hvis du så tænker "Det gælder jo nok kun for mus" må jeg nok skuffe dig lidt. For på netop dette område er mus og mennesker meget ens!

Du kan læse mere her eller en mere tilgængelig version her.

 

 

 

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!