Stress påvirker os forskelligt

Der er forskel på mænd og kvinder på en række områder. Forleden hørte jeg om en – for mig – overraskende forskel.

En official til et MTB-løb fortalte om to ulykker i to forskellige løb. I det første – et kvinde-løb – styrtede en kvinde og kom til skade i et sving. Tilskuere og officials kom hurtigt til og forsøgte at få de næste kvinder til at tage farten af i svinget, da der jo lå en såret og ventede på assistance. Uden held – de kørte som hidtil. 

Ugen efter var det mændenes tur og desværre kom en også til skade i samme sving. De øvrige deltagere tog – af sig selv – farten af cyklerne og flere spurgte endda om de skulle hjælpe med noget. 

Og her gik man og troede at mænds konkurrencegen var størst….

Nu er det jo ikke sikkert at man kan vurdere alle på baggrund af dette eksempel – i hvert fald går det imod meget andet forskning. For eksempel har ny forskning påvist det modsatte. Mænd bliver selvcentrerede og kan ikke aflæse andres følelser mens kvinder bliver mindre selvcentrerede. 

Det er Scuola Internazionale Superiore di Studi Avanzati i Trieste, der står bag undersøgelsen, hvor man blandt andet udsatte deltagerne for stress og bad dem:

  • vurdere andres følelser
  • tænke fra andres perspektiv
  • efterligne bevægelser

Konklusionen er at mænd ikke klarede det så godt og viste tegn på at være selvcentrerede mens kvinder viste det modsatte.

Du kan læse mere her eller finde hele undersøgelsen her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide: