Teorien i praksis

Jeg bliver tit spurgt "Hvordan kan vi bruge det i praksis?" når jeg er ude at holde foredrag. I modsætning til mange økonomiske modeller, kan man ikke lave et regneark eller en model til at arbejde med investorpsykologien eller behavioral finance. Så hvad gør man så?

I dagens pendler-podcast fandt jeg så input til praktisk anvendelse. Det er Economic Rockstar, der taler med Greg Davies fra Barclays Bank. Han arbejder med behavioral finance, som de bruger i rådgivningen. Et par take aways:

  • Greg mener ikke man skal kalde de mange biaser for irrationelle, da de jo ikke nødvendigvis er irrationelle i en kort tidshorisont. Det kan have meget ret i.
  • I Barclays samler de profiler ind på deres velhavende kunder. Baseret på databasen på +60t kan de forsøge at tilpasse investeringer, it-systemer, rapporter og andet til den enkelte. Bliver du eksempelvis nemt stresset af de kortsigtede udsving, sørger de for at du får rapporter over længere tidshorisonten. (Du kan prøve en version af testen her)

Du kan høre podcasten her (den varer ca 50 min.) eller finde den i iTunes her.

I podcasten omtaler Greg Davies et musik-projekt. Sammen med komponisten Alexis Kirke kreerede han et marked, hvor man skulle synge for at handle. Tanken var at søge at finde nogle mønstre, når vi er aktive på et marked – i stil med de mønstre fugle laver når de flyver i flok. Du kan se en video om det her:

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!