Uuups, det har jeg glemt

Speicher und Gedächtnis UpdateHukommelse er noget sjovt noget. Det kan være utroligt selektivt men det kan også være kollektivt. Rigtig mange af os kan huske, hvor vi var da vi fik besked om terrorangrevet 9/11.
Til en familie-kom-sammen for nylig optrådte min svoger og svigerinde med et festligt indslag. Hun spurgte ham om en række datoer – børns fødselsdage og lignende – og han svarede som Klods Hans: "Ææææh bææææ".

Det ku' ha' været mig og sikkert også nogle af mine mandlige læsere. Mens mange kvinder har fuldstændig styr på den slags (det var dog mig der kunne huske vores bryllupsdato da jeg var gift).

Men hvorfor er det så at så mange af os kan huske hvad vi lavede 11. september 2001? Og hvorfor kunne generationen før huske, hvad de lavede på dagen Kennedy blev skudt? Det kan du høre Gary Small, professor i psykiatri på UCLA og specialist i viden om hukommelse, fortælle om her.

Vil du læse mere kan du finde Gary Smalls seks bøger her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!