Den grimme ælling – også i virkeligheden

high school bullyDet er Hårdt at være lækker skrev jeg engang. Men det er også hårdt ikke at være det – i hvert fald hvis en undersøgelse fra University of Notre Dame står til troende. Det er ikke kun H.C. Andersens grimme ælling, der har det hårdt i hønsegården.

Hvad enten vi vil det eller ej, så vurderer vi ofte hinanden på baggrund af udseende. “Nej, det er da det indvendige, der tæller” siger du måske. BULLSHIT, siger jeg så, for flere og flere undersøgelser viser det modsatte. For eksempel får tjenere drikkepenge afhængige af bryststørrelse (gælder dog kun kvindelige tjenere), kvinder foretrækker høje mænd med smalle hofter og kvinder vil ikke ansætte attraktive kvinder.

Så – bevidst eller ubevidst – vurderer vi hinanden på udseende hele tiden. Og en ny undersøgelse indikerer at det ikke kun er i skolen vi er efter hinanden.

Forfatterne bag denne undersøgelse interviewede 114 personer fra en amerikansk virksomhed. De blev spurgt om hvordan de blev behandlet af deres kolleger – blandt andet om de følte at de blev behandlet dårligt. Desuden fik de alle taget et billede, som en anden gruppe – ikke fra samme virksomhed – skulle vurdere. På den måde fik man input omkring, hvordan de ansatte følte sig behandlet og en – ekstern – vurdering af deres udseende.

Disse data kunne så bruges til at vurdere om der er en tendens til, at mindre attraktive personer behandles bedre eller dårligere på en arbejdsplads.

Undersøgelsen bekræftede en tendens til at mindre attraktive personer følte sig oftere dårligt behandlet på arbejdspladsen (det er jo deres egen vurdering, så der er en usikkerhedsfaktor omkring hvorvidt de oplever det eller reelt behandles dårligere).

Se mere her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!