Det vigtige førstehåndsindtryk

Couple of business people talking

Du har sikkert også hørt at vi hurtigt tager stilling til mennesker vi møder. Det er et af de bærende elementer i Neill Strauss' The Game, hvor man bl a kan læse at man kun har 90 sekunder fra man entrer et rum til at starte dialog med andre. Det skulle også gælde i ansættelsessituationer, men myten er måske lidt overdrevet.

Old Dominion University i Virginia har Rachel Frieder forsøgt at undersøge om det passer, at arbejdsgivere hurtigt træffer beslutning ved samtaler. Ved en messe for studerende indehentede de data fra 166 interviewere (73% mandlige, gennemsnitsalder på 36 og med 13 års ansættelseserfaring) og fra 691 studerende (69% mandlige og en gennemsnitsalder på 23.

Resultaterne viste blandt andet at

  • 4,9% traf deres beslutning indenfor et minut
  • 30% indenfor de første fem minutter
  • 47,7% efter 15 minutter
  • 22,5% traf først deres beslutning efter interviewet

Så ved ansættelse er førstehåndindtrykket naturligvis vigtigt, men det er ikke alle, der træffer beslutningen lige hurtigt.

Du kan læse mere her:

Frieder, R., Van Iddekinge, C., & Raymark, P. (2015). How quickly do interviewers reach decisions? An examination of interviewers' decision-making time across applicants Journal of Occupational and Organizational Psychology

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!