Du bliver lykkeligere af at give

Valentines Dag er lige om hjørnet (det er 14. februar hvert år, hvis du skulle have glemt det) og der er måske en egoistisk grund til at deltage.

Hjemme hos mig er vi (jeg) ikke hoppet på Valentines-vognen. Af forskellige grunde bryder jeg mig ikke om den slags. Men måske burde jeg kaste mig ud i det i år?

I hvert fald tyder et eksperiment lavet af neuroøkonomen Paul Zak, som jeg har skrevet om tidligere, på at vi får det bedre af at give til andre.

Det udløser nemlig oxytocin. Interflora og Paul Zak har lavet et forsøg med Valentines Day og danske mænd. Selvom Interflora naturligvis har en dagsorden, vurderer jeg at tilstedeværelsen af Paul Zak, kan sørge for god kvalitet bag undersøgelsen. De skriver selv om forsøget:

Det videnskabelige eksperiment blev gennemført i december 2014 af Professor Paul Zak og USC Reproductive Endocine Research Lab. I et lukket og overvåget set-up bad vi 32 danske mænd om at fortælle deres kvindelige partnere, hvorfor de betød noget særligt for dem, og samtidig give dem en æske chokolade. Vi målte oxytocinniveauet i deres blod før og efter, og niveauet steg 27,5% i gennemsnit.

Se med her:

Det ændrer nu ikke ved at Valentines Day fortsat ikke fejres hos os, Camilla!

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!