Erfaringer og beslutninger

Real estate agent consulting a mature couple at officeJeg har tidligere skrevet om at vore erfaringer har betydning for de til- og fravalg vi foretager os (Se Konjunkturcykler – er der noget om snakken eller seneste Forbruget der forsvandt). Det gælder også for finansielle beslutninger, hvor tab på en aktiv-klassse nemt kan føre til at man holder sig væk fra denne aktiv-klasse fremover. Noget af denne lagring kan minde om den – ganske fornuftige – indlæring en varm kogeplade kan have. Det ville være dumt, hvis vi hver gang skulle lære forfra at en kogeplade er altså varm. Men når man så anvender samme værktøj om f eks til- eller fravalg af en aktivklasse kan det have enddog meget stor betydning.

Undersøgelser har for eksempel vist at børn under "Den store depression" har været tilbageholdende med at investere i aktier – en beslutning som har haft meget stor – negativ! – betydning for deres formuer.

Hør her Joachim Klement fra Wellershoff & Partners Ltd fortælle om erfaringers betydning for investorer.

 

 

 

 

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!