Fingrene fra mobilen

Jeg har tidligere kørt rigtig mange kilometer i forbindelse med jobbet. Og jeg skal være den første til at indrømme, at jeg ikke altid har kunnet holde fingrene fra mobilen.

Det øver jeg mig stadig på at kunne, og jeg får i dag stor hjælp af app’en Android Auto (ja jeg bruger nemlig en Android-mobil, og jeg kender desværre ikke en lignende app til alle jer iPhone-brugere).

Selv-nudge

Android Auto begrænser adgangen til apps på min telefon. Jeg kan ikke sende beskeder eller gå på SoMe. Brugerfladen til f eks Spotify er anderledes og begrænset – og faktisk siger den til mig, at jeg skal holde øje med vejen, hvis jeg scroller for meget.

Skærmdumps fra Android Auto

Det hjælper mig til ikke at bruge mobilen i bilen. En anden model kunne være at gemme telefonen, væk når du kører bil. Placer den udenfor rækkevidde og undgå derved at den distraherer. Det foreslår Rådet for Sikker Trafik i en kampagne, de kører i øjeblikket. Den har overskriften “Vær lægger når du kører bil”:

Hvordan med dig? Har du dårlige mobilvaner, når du kører bil? Er det tid til at prøve at nudge dig selv?

Du kan læse mere om nudge her.

Android Auto er desværre ikke officielt tilgængelig i Danmark endnu. Den kan derfor ikke hentes via Google Play, men skal i stedet hentes via APK Mirror. Brug det her link for den nyeste version.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!