Vi sætter forskellige ord på køn

Det er nok ikke helt politisk korrekt, men der er altså forskel på mænd og kvinder. Jeg ved godt ligestillingsforkæmpere vil hævde der ikke er forskel, men masser af forskning indikerer det modsatte. Nogle af forskellene er dybt forankret i os og stammer helt fra hulemændene. Det er i hvert fald en del af argumentationen indenfor evolutionspsykologien.

LÆS OGSÅMænd kan grine en kvinde ind i sengen

Faldt over denne tabel i en artikel om forskelle i risikovalg mellem kønnene. 200 deltagere skulle sætte ord på de forskellge køn og der er markant forskel på de ord de valgte:

dacunto table1 18 sep

Der er ikke mange sammenfald, hva?

LÆS OGSÅ: Forskel i hjernevindinger

Jeg har tidligere skrevet om hvordan vore forventninger kan påvirke hvordan vi vurderer og oplever – se f eks denne blog om Stradivarius violiner. Når nu forventninger kan påvirke så meget, gad vide om, de nøgleord vi beskriver de to køn med, ikke også kan påvirke hvordan vi oplever hinanden? Det tror jeg.

LÆS OGSÅ: Vi prioriterer forskelligt

Artiklen om risikovalg var egentlig også meget interessant – den kan du læse her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!