Glæden ved at få børn

De fleste forældre vil bekræfte, at man bliver lykkelig af at få et barn. Også selvom det ikke er det første. Men en ny undersøgelse indikerer at det ikke varer ved.

Har du børn? Mere end et? Følte du dig ligeså lykkelig ved det andet? Eller det tredje? Det er ikke nemme spørgsmål at besvare ikke desto mindre var det opgaven 7.000 i England og Tyskland blev stillet af Mikko Myrskylä fra London School of Economics og Rachel Margolis fra Western University.

Undersøgelsen viser at forældre oplever stigning i lykke-følelsen op til et år før fødslen ved det første og andet barn. Der er dog forskel på følelsen – ved det første barn er stigningen dobbelt så stor som ved det andet. Lykke-følelsen stiger ikke ved det tredje barn. 

Følelsen holder næsten et år hvorefter lykken returnerer til det oprindelige niveau. Det går endda lidt stærkere for mødrene.

Udsvinget i følelser er lige så stort som ved en skilsmisse – dog er der ved fødsler tale om positive følelser. 

At følelserne ikke stiger ved tredje barn, er ifølge undersøgelsens forfattere IKKE udtryk for at det tredje barn er mere elsket. Det skyldes derimod at "nyhedens interesse" ikke er til stede. 

Undersøgelsen er netop blevet offentliggjort i Demography og du kan læse det her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!