Højre eller venstre hjernehalvdel?

Hvilken hjernehalvdel bruger du mest? Venstre eller højre? De to hjernehalvdele har forskellige opgaver og man kan have tendens til at bruge den ene side mere end den anden.

Arbejdsopgaverne er delt op på følgende måde i hjernen:

Venstre hjernehalvdel Højre hjernehalvdel
Bruger logik
Detaljeorienteret
Fakta styrer
Ord og sprog
Nutid og fortid
Matematik og forskning
Kan forstå
Ved
Anerkender orden/mønster opfattelse
Kender tings navn
Realitets baseret
Laver strategier
Praktisk
Sikker
Bruger følelser
“Store overblik” orienteret
Fantasien styrer
Symboler og billeder
Nutid og fremtid
Filosofi og religion
Kan “fange det”
Tror
Er taknemmelig
Rumlig opfattelse
Kender tings funktion
Fantasi baseret
Impulsiv
Tager chancer

Denne test dukker fra tid til anden op og den skulle efter sigende afklare hvilken hjernehalvdel du mest bruger:

577592-the-right-brain-vs-left-brain-test

Det ville naturligvis være dejligt, hvis en så simpel tekst kunne afklare dette spørgsmål, men desværre er vores hjerne langt mere kompliceret end som så. Denne dansende kvinde er alene et optisk bedrag. Billed-sekvensen har så at sige nogle mangler, og når noget mangler i et billede udfylder vi det selv. Så her indsætter vi selv det der mangler så vi kan se hvilken vej hun drejer rundt.

Et godt eksempel på denne type synsbedrag kan være fra Matador. I Matador bliver Misse Møhge gift med overlærer Andersen. På bryllupsnatten lukker hun ham ude på altanen, da han gør tilnærmelser. Han bliver syg – lungebetændelse mener jeg det er – og dør efterfølgende. Da Matador genudsendes, mødes DR af en telefonstorm da afsnittet med dette sendes. Folk klager over at denne scene er blevet klippet ud. Sandheden er dog at den aldrig har eksisteret, vi har bare – hvis vi altså fulgte med i Matador – et billede af overlærer Andersen i sin natkjole på altanen.

Testen har netop været bragt i The Daily Telegraph (se den her) og den begynder så småt at cirkulere på diverse blogs og andre nyhedssider. Men den siger atlså INTET om hvorvidt du bruger venstre eller højre hjernehalvdel mest – se evt her for en uddybende kommentar.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!