Ikke din skyld, hvis du snacker om aftenen

Tror ikke jeg er ene om at stå foran køleskabet i mørket for at finde noget spiseligt. Eller den eneste, der på vej hjem fra byen lige skulle have en slice pizza (eller to) med i hånden. Det virker også tit som om det er svært at "mætte" de indre dæmoner – og nu kan videnskaben også forklare det.

Det er forskere fra Brigham Young University, der har kigget nærmere på fænomenet. 

Når vi spiser belønner vores hjerne os. Dette udløser en aktivitet i hjernen og det er den aktivitet forskerne har kigget nærmere på. Forsøgspersoner blev placeret i en MRI scanner og blev efterfølgende præsenteret for en række billeder af mad. Forskerne kiggede nærmere på aktiviteten i hjernen efter man havde kigget på billedet.

Det viste blandt andet, at billeder af mere kalorieholdige madvarer udløste en større aktivitet i hjernen, end billeder af mere sund mad. Men det viste også, at aktiviteten var væsentlig mindre når forsøget blev lavet om aftenen. 

Det indikerer, at hjernen belønner mindre om aftenen og at vi derfor er nød til, at spise mere for at få den samme indre belønning.  

It may not be as satisfying to eat at night so you eat more to try to get satisfied

Har du lyst kan du finde undersøgelsen her eller du kan læse universitetets nyhed om undersøgelsen her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!