Investering usundt for dit hjerte

hjertesmall

Forskere påviser sammenhæng mellem børsudsving og hjertetilfælde. At spekulation kan være usundt for din formue er påvist mange gange, men det kan også have direkte skadelig helbredspåvirkning viser nyeste forskning.

Faste læsere af mine blogs vil vide at jeg er en varm fortaler for investeringsforeninger. Jeg mener der er mange gode grunde til at investere på den måde, og nu har forskere påvist endnu en god grund:

Udsving i aktiekurser har sammenhæng med antallet af hjertetilfælde.

Over en periode på 3 år har Shanghai’s Fudan University og Shanghai’s Center for Disease Control and Prevention sammenlignet udviklingen på børsen med antallet af rapporterede hjertetilfælde. Det var en periode med høj volatilitet (=store udsving) og undersøgelsen påviser en sammenhæng mellem udsvingene og antallet af hjertetilfælde.

Så der er endnu en god grund til at investere gennem investeringsforening! Så slipper du for at følge med i de daglige bevægelser og kan koncentrere dig om aktiviteter, der er sunde for dig.

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!