Der ER forskel

Hvor politisk ukorrekt det end må være, så viser forskning at der er forskel på mænd og kvinder. Et emne jeg flere gange har behandlet her på bloggen, og som vi nok vender tilbage til flere gange.

Jeg har tidligere skrevet bloggen Ville Lehman Sisters være krakket? hvor vi blandt andet kiggede på forskellig risikovillighed. Den undersøgelse jeg nu vil behandle er også interessant i den sammenhæng, da den handler om stress. Og man må jo næsten antage at mange ansatte i Lehman var plaget af stress.

En undersøgelse har nemlig kigget på hvordan vi reagerer i stressede situationer. Først undersøgte man en “ustresset” situation. Her reagerede de to køn næsten ens.

Men udsat for stress var der stor forskel på udfaldet.

Stressede mænd tog hurtigt beslutning og også gerne beslutningen med større risiko.

Stressede kvinder gav sig bedre tid til at tage beslutningen.

En anden forskel var større aktivitet hos mænd i anvendelsen af dopamin – et emne jeg også tidligere har behandlet. Mændene havde således større brug for at “belønne” sig selv i situationen.

Man kan ikke sige noget om at den ene måde at operere på er bedre end den anden. Men som mandlig skribent af bloggen, er jeg naturligvis nød til at fremhæve at mændene også klarede sig bedst i undersøgelsen 🙂

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!