Klæder skaber folk

Doctor in front of a bright backgroundJeg blev forleden præsenteret for min nye bestyrelse. En af deltagerne blev noget overrasket, for han havde troet jeg var en kunstnertype, da han så mig. Nuvel, jeg ligner måske ikke de fleste finansfolk, men mine nærmeste vil gerne bekræfte at jeg ikke er kunstner (har nemlig prøvet at male lidt, hvilket de ikke bryder sig om).

At andres opfattelse af en påvirkes af udseendet er vel ganske bredt anderkendt. Det er vel en af grundene til at mange virksomheder har dress-codes. Men at du selv kan blive påvirket af det tøj du tager på, bør vel overraske de fleste.

På Northwestern University i USA lod man forsøgspersoner iføre sig en hvid kittel. Nogen fik at vide at der var tale om en doktors kittel. Andre at der var tale om en malers kittel. I bund og grund var det dog den samme kittel, hvorfor det ikke burde have nogen indflydelse på deltagerne. Men vi er jo ikke altid så rationelle.

De deltagere, der antageligt lod sig iføre en doktors kittel, følte at de var bedre til at være opmærksomme. Men det forsvandt når de fik at vide at det var en malerkittel. Så fik de pludselig maler-hjerne, fristes man til at sige.

Rigtig meget ligger i opfattelsen hos os – husk det! Måske jeg skulle overveje at holde mine foredrag i læge-kittel, det giver også yderligere respekt.

Du kan læse lidt mere og finde links her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!