I starten af 90’erne optrådte de Nattergale med sangen “Han spurgt om hun vil dans”, der handler om Erna der mødte Musaka på Maldiverne. Og du har sikkert hørt om lignende fra bekendte eller bekendtes bekendte, der har været sydpå og er faldet for “en af de lokale”. Det kan vi måske også finde en forklaring på i vores hjerner der stammer tilbage fra de tidlige mennesker.
I seneste Illustreret Videnskab har de en større artikel-række med overskriften “Sex gjorde os stærke“. Undersøgelser viser at det moderne menneske Homo Sapiens overlevede ved at mixe gener med neanderthalere og andre menneskearter. Uden dette var vi måske gået til.
Det kan måske være med til at forklare Erna fra Skjern’s lyst til eventyr på Maldiverne?
Hvis ikke hele forklaringen findes der, kan man kigge nærmere på et forsøg foretaget af den schweiziske forsker Claus Wedekind fra Université de Lausanne. Han har ladet kvinder dufte til en række t-shirt fra seks forskellige mænd. Derefter skulle de vælge den duft de foretrak. Kvinderne valgte forskelligt og testet op mod kvindernes og mændenes immun-system, valgte kvinderne typisk den mand/duft, der var mest forskellig fra deres eget immun-system.
Dette resulterer i stærkere gener hos børnene.
Også på andre områder opfører vi os stadig lidt dyrisk. For eksempel har døtre mindre kontakt med deres fædre under ægløsning – en simpel sikring mod evt. indavl. Andre eksempler er:
- Mænd foretrækker time-glasfiguren
- Kvinder fortrækker høje, rige og magtfulde mænd
- Kvinder fravælger attraktive kvinder
- Mænds testosteron stiger, bare ved at køre i en fed bil
- Vi spiser mere når vi er sammen med andre, end når vi er alene
- Størrelsen på vores portion definere hvor meget vi spiser
- Bryststørrelse kan afgøre dine chancer for at komme på stop
- Bryststørrelse kan have indflydelse på dine drikkepenge
Mange af emnerne har jeg tidligere skrevet om – find selv artiklerne her på siden 🙂