Lunefulde lykke

Psykologen Nancy Etcoff fra Harvard University kigger på lykke og hvorfor lykken er så vigtig for os. Nancy Etcoff underviser på Harvard og har skrevet bogen Survival of the Prettiest.

Mange af os har måske et billede af hvad vi vil blive lykkelige af. De fleste af os har en form for “normal-lykke”-niveau for os, et niveau vor lykke som regel vender tilbage til efter sorg eller stor glæde. Det er faktisk meget svært at flytte vores “normal-lykke”-niveau.

Mange tror måske at velfærd gør os lykkeligere, men man kan ikke påvise sammenhæng mellem stigende velfærd og stigende lykke.

Endelig er vi fra naturens hånd forprogrammeret til at være negativt-opmærksomme. Som eksempel er følelserne ved at tabe et beløb væsentligt større end følelserne ved at vinde et tilsvarende beløb. Et andet eksempel er at spædbørn kan fornemme sødt i forholdet 1/200 mens spædbørn kan fornemme surt i 1/2 mio!

Se videoen og bliv klogere!

Se evt. også Dan Gilberts indlæg om hvordan lykke påvirker os her.

www.ted.com

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!