Magasin om nudge

Sommeren står for døren og mange leder efter spændende læsestof til tiden ved poolen – eller hvor du nu holder ferie.

Hvis du interesserer dig for nudge, er der interessant læsestof at finde i et nyt magasin fra Danish Nudging Network. DNN er en interesseorganisation, der sætter fokus på nudge. De afholder netværksmøder, skriver artikler og nu har de også udgivet et magasin. Formanden er den dygtige Pelle Guldborg Hansen, der underviser i nudging på Roskilde Universitet. Det er faktisk gratis at blive medlem!

I magasinet skriver de blandt andet om at mindske vandforbrug og at spise mindre kød.

Mindsk vandforbruget

Måske husker du mit indlæg om Aguardios arbejde med at mindske vandforbruget? De har udviklet en gadget, der kan høre når vandet er tændt og derved registrere, hvor lang tid du er i badet.

Men mindre kan også gøre det! I boligforeninger har man skrevet til de beboere, der bruger meget vand. Man skrev blandt andet:

Brevene fik forbrugerne til at mindske vandforbruget med mellem 3-4 % i to boligforeninger.

Det behøves ikke være svært at påvirke folks vaner?

Spis mindre kød!

En af artiklerne omtaler et forsøg på en konference, hvor man ville prøve at ændre kødindtaget blandt deltagerne. Det virker umiddelbart ret simpelt, må man sige, for man skal bare tilbyde en vegetarisk buffet som standard. Langt de fleste holder nemlig fast i de valg man får tildelt.

Man delte deltagerne op i to tilfældige grupper. Den ene fik tildelt den almindelige (ikke-vegetariske) buffet mens den anden fik en vegetarisk buffet. At standarden var vegetarisk fik hele 87 % til at spise mindre kød!

Almindelig frokost

6 %

Ændrede til en vegetarisk

Vegetarisk frokost

87 %

Spiste vegetarisk

At indstille den vegetariske mulighed som standardindstilling kan således siges at være en effektiv, generisk, let skalerbar og velaccepteret måde at fremme bæredygtige madvalg til konferencer.

MAGASINET ADFÆRD SOMMER 2020

Selvom du ikke lige arbejder med de to emner, er der masser af brugbar viden at hente. Du kan hente magasinet her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!