Nemmere at betale med kreditkort

Jeg har været omkring emnet tidligere – blandt andet i denne blog på JyllandsPosten, som virkelig fik kortchefen hos min tidligere arbejdsgiver op i det røde felt. Det er meget nemmere at betale med kort end det er at betale kontant.

Faldt over et ældre forsøg lavet af to MIT økonomer, Drazen Prelec og Duncan Simester i 2001. De gav to grupper studerende mulighed for at købe billetter til en ellers udsolgt basketballkamp. 

Den ene gruppe fik at vide, at de skulle betale kontant for billetterne, mens den anden gruppe kun kunne betale med kreditkort.

Betalingsmåden burde ikke have den store indflydelse på den pris, du vil give. Det bør i stedet afhænge af andre faktorer som din økonomi, din interesse for basketball og lignende.

Forsøget afslørede dog noget helt andet. De studerende, der skulle betale med kreditkort, var villige til at betale mellem 59% og 113% mere end de studerende, der skulle betale kontant. Det er altså mere end dobbelt så meget i det ene forsøg!

Så måske er det en god ide med jævne mellemrum at vælge at betale med kontanter i en periode? Det er ganske lærerig! Alternativt kan du føre regnskab over dit forbrug. Min kæreste har stor glæde af Råd til Penges app – find den her.

Læs også Pain of Paying, hvor Dan Ariely fortæller mere om dette.

Du kan finde  Drazen Prelec og Duncan Simesters undersøgelse her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!