Også for hulekvinder i stiletter

Hulekvinder i stiletter Jens Balle ForedragsportalenJeg har nu i næsten ti år drevet bloggen Hulemænd i habitter og i år udgivet bogen med samme titel. Det får desværre nogen til at tro, at  det kun handler om mænd. Det er på ingen måde tilfældet – kvinder begår mange af de samme fejl (og også nogle de er alene om).

Der er nogle forskelle i hvordan vi reagerer, men meget er vi enige om. Og begge køn er gode til at agere irrationelt. Men der er blandt andet fundet disse forskelle:

  • Mænd (drenge) er gladere for spil (især når de vinder)
  • Kvinder foretrækker sikkerhed når de investerer
  • Mænd køber og sælger mere når de investerer
  • Kvinder ‘straffer’ attraktive kvinder  når de ansætter

Det – og meget mere – er en del af foredraget Hulekvinder i stiletter. Her får du en underholdende og interessant indføring i begrebet adfærdsøkonomi. Du lærer om nogle af de typiske fejl vi laver via nyeste forskning og eksempler fra dagligdagen.

Vi er nemlig rationelle mennesker, som laver irrationelle handlinger

Økonomer tager ofte udgangspunkt i, at vi mennesker er rationelle og foretager fornuftige beslutninger. Hvis vi gør det kan man nemlig forudsige hvordan vi vil agere.

Desværre hænger det ikke sådan sammen i virkeligheden. Vi er ofte irrationelle og lader følelser og instinkter påvirke selv store beslutninger.

Det ved de i mange andre faggrupper og de udnytter det til egen fordel. De får os til at bruge flere penge og købe mere, ved blandt andet at spille på vore tendenser til at agere på bestemte måder.

Til foredraget vil det være muligt at købe bogen Hulemænd i habitter til en fordelagtig pris. Måske kan du endda få den signeret?

Tilfredse kunder

Jeg får som regel gode tilbagemeldinger på mine foredrag. Her er nogle af de seneste:

Marie Søgaard, Ladies Circle:

Vi fik meget indsigt i vores (irrationelle) adfærd når vi træffer beslutninger. Forskellige studier blev fortalt levende og kortfattet. Vi kan nok genkende os selv i mange af eksemplerne. 

Vi var ca. 70 kvinder samlet til foredraget, og jeg tror mange af os griber i egen barm i stedet for dankortet næste gang vi bliver fristet 🙂

Jens er en levende fortæller med masser af karisma, humor og selvironi. Han brænder godt igennem!

Karoline Lynggaard, KnowHowz:

At holde foredrag om adfærd en aften for 25 erhvervskvinder lige efter, de har fået mad og drikke, er en kunst. Du leverede et flot kunstværk en aften i april her i Bjerringbro! Tak for en skøn aften med stof til eftertanke og masser af humor.

Andre har sagt:

Anderledes!!! Meget underholdende.

Her fik jeg noget med hjem og noget at tænke videre over.

Jens Balle var rigtig god 🙂

God afslutning, med lidt sjov og alligevel lidt tankevækkende.

Det er godt at få holdt et spejl op for ansigtet af og til. Det var en god “belønning” efter en lang dag.

Her kan du læse mere om foredraget Hulekvinder i stiletter

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!