Pas på psykologien i urolige markeder ??

Urolige markeder giver urolige investorer. Det sker også i øjeblikket og der er stor interesse i at komme med gode råd til investorer. I den forbindelse er jeg kommet med råd til investorer i Nordea Invest – men du er også velkommen til at læse med.

Mange tror investering bare handler om at købe billigt og sælge dyrt. Det er i hvert fald en god måde at sikre sig profit på. Men det er desværre ikke så nemt som det lyder. For psykologien kommer nemt til at modarbejde. Som den gør i øjeblikket.

For når markederne er steget, er vi tilbøjelige til at være grådige og tro det vil fortsætte med at stige. Men det er jo her man skal sælge i følge rådet ovenfor.

Omvendt, når markedet er faldet, tror vi det vil fortsætte med at falde. Men det er jo her man skal købe….

Hold fast!

Det er aldrig sjovt at se ens formue skrumpe og det er helt naturligt at blive grebet af lysten til “at gøre noget”. Men det bedste råd til de fleste investorer, er ikke at gøre noget.

Investering er langsigtet, og her viser det sig ofte, at det er tid i markedet og ikke markettiming, der har størst betydning for dit afkast. Bare fordi aktier er faldet på det seneste, er det jo ikke ensbetydende med at de vil fortsætte.

Vi har en psykologisk tendens til at tro, at det, der lige er sket, snart sker igen.

Jens Balle

Man burde måske overveje at rebalancere sin portefølje i stedet? Alt andet lige må de flestes aktieandel være blevet mindre de sidste uger. Derfor kan det være en god ide, at bringe porteføljen tilbage til udgangspunktet, ved at flytte penge over til aktier. Måske ikke lige det man har lyst til – men derfor kan det jo sagtens være en god ide.

Du kan læse artiklen i Nordea Invests magasin her.

Den opmærksomme læser vil kunne se, at det er det samme råd jeg kom med tidligere i denne video. Og det er ganske rigtigt og jeg står gerne ved at være kedelig. HOLD FAST I STRATEGIEN!

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!