Skær toppen af farten

Fart dræber og der skal ikke ret meget til. Bøder har ikke langsigtet virkning på trafikvaner – måske kan dine børn i stedet hjælpe til at løfte foden?

Volkswagen har tidligere lavet forsøg med hastighedslotteri i Sverige og nu har de en ny ide til at mindske farten.

Tanken bag er at en påmindelse fra familien, måske kan udløse følelser, der får chaufføren til at lade være med at køre hurtigt.

Man udvalgte fire familier og monitorerede deres vaner i bilen. De havde alle dårlige vaner og kørte af og til for stærkt.

Så monterede man et nyt speedometer med en personlig hilsen fra familiens børn. Et synligt bevis på at der er nogen, der holder af en og venter på dig.

Det fik deltagerne til at køre mere lovligt efterfølgende. Den ene familie overholdt fartgrænserne fuldstændigt, mens de øvrige langt sjældnere kørte for hurtigt. Prøv at se med her:

Undersøgelsen fortæller ikke noget om den langsigtede effekt af et sådant tiltag.

Har du en tendens til at køre for stærkt, var det måske det en ide med en strategisk velplaceret barnetegning i bilen? Måske i et setup, hvor den løbende kan skiftes ud, så den ikke bare smelter i med interiøret?

Du kan læse mere om forsøget her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!