Succes skabes også på modgang

Alle kender sikkert historien om David og Goliath. Faktisk er der ofte en lignende historie blandt mange af de succes-historier vi kender fra vore medier mener forfatteren Malcolm Gladwell. Eksempelvis har mange amerikanske præsidenter og britiske prime-ministre mistet en forælder i en ung alder. Modgang gør os måske stærkere og bedre til at overkomme forhindringer – det har han skrevet en bog om.

Han har blandt andet lært os at det kræver 10.000 timer at blive rigtig god til noget og hvordan nogle ideer pludselig spreder sig. Nu vil han så lære os at modgang kan føre til noget stort. Hør ham forklare ideen til Jon Stewart fra The Daily Show:

Herhjemme kender vi også eksempler på dette – for eks Soulaima Gourani, der gerne tager udgangspunkt i sin problem-fyldte opvækst i sine foredrag.

Det bliver ikke rart når "curling-børnene" skal til at tage over. Deres forældre har jo løbende sørget for at de ikke har mødt forhindringer. 

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!