Vi opfatter tid forskelligt

Tid er ikke bare timer, minutter og sekunder. Vi opfatter tid forskelligt – tænk bare på en situation, hvor du står i en kø eller lignende. Få indblik i forskellige tidsopfattelser og input til hvad der sker med vores unge i øjeblikket.

Jeg hader at stå i kø i et supermarked. Det er spild af tid. For et par år siden var min kæreste, dine/mine børn og jeg i Italien på ferie. Hver morgen var det min opgave at skaffe proviant. Jeg tog i det lokale supermarked og gik rundt og kiggede på italienske specialiteter og almindelige supermarkedsvarer. Når jeg så skulle betale var der typisk 6-10 i køen! 6-10! Havde det været i Netto eller REMA var jeg nok kogt over. Men nu var vi jo i Italien så jeg tog den med ro. (Da vi så kom hjem var den gal igen)

Men der er forskel på hvordan vi opfatter tid – noget af det er kulturbestemt. Hør Philip Zimbardo, professor i psykologi, forklare nogle af forskellene. Til sidst kommer han med input, der kan være ganske skræmmende. Men dog nok lidt sande, for vi er ved at tabe mange unge drenge, fordi skolerne ikke kan levere det de ønsker.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!