Træn eller betal

Vi bombarderes med gode grunde til at dyrke motion. Lige fra videnskabelige undersøgelser til Chris MacDonalds U-turn på DR1 fortæller om motionens glæder. Drew Manning lavede et forsøg med egen krop, hvor han gik fra Fit2Fat2Fit på et år:

Jeg oplever at mange er hoppet på sundhedsbølgen de seneste år. Nogle brands som for eksempel Abercrombie & Fitch anerkender ikke overvægtige og har derfor ikke XL eller XXL til kvinder i deres butikker da de ikke ønsker at blive associeret med overvægtige. Hoteller i London er blevet opfordret til at bruge mindre tallerkner, på Bornholm har man flyttet de usunde varer fra kasserne og erstattet dem med sunde og i New York har borgmesteren forsøgt at få store sodavand forbudt. De to rappere, LL Cool J og 50 Cents, har begge valgt sundere livsstile og herhjemme er selv Casper Christensen hoppet på bølgen:

Selv Casper Christensen dyrker motion

Jeg har da også selv været i gang de sidste 4 år. Jeg startede med løb men har siden udvidet med svømning og cykling og er nu tilmeldt Copenhagen Challenge 2013. Jeg er ikke den eneste, der har fået smag for det lidt ekstreme (som vel så efterhånden er mindre ekstremt, når mange gør det). Mange tri-løb er tidligt udsolgt og flere klubber – incl. KTRIK, hvor jeg træner – har lukket for nye medlemmer. Men andre sportsgrene vinder også frem. Se her bud fra Forbes fremtidens sport.

Men det kan være svært at finde motivationen – specielt i opstartsfasen. Da jeg skulle i gang faldt jeg over danske Endomondo, der siden har været en tro følgesvend og træningsdagbog. Fremfor at tænke "Jeg kunne da også lige se noget tv og ligge på sofaen" fik det mig til at tænke "Jeg skal da ud og løbe". Mange har oplevet dette og med den sociale flade har Endomondo næsten udviklet sig til et elektronisk omklædningsrum, hvor vi kan fortælle historier og beretninger fra vores træningsdage og konkurrere mod hinanden.

Men måske er det ikke nok? Så skulle du måske kigge nærmere på GymPact. Jeg har tidligere skrevet om nudging – det venlige puf der skubber os i den rigtige retning. Det kan du få via GymPact, der tildeler dig "bøder" hvis du ikke får trænet det du holder. Misser du en uges træning kan bøden være på op til 25$. De samlede bøder fordeles efterfølgende blandt de, der har opfyldt ugens program.

Gode input til at have fokus på sund livsstil:

Endomondo eller Runkeeper, der begge kan tracke din motion.

Wiithings, der er en vægt med wifi og dermed mulighed for at lagre din vægt. Hvorfor? Fordi man kan!

GymPact der giver økonomisk straf, hvis du ikke får trænet.

Blogs, der måske kan inspirere:

Drew Mannings Fit2Fat2Fit

Nikolaj Astrup Madsen – blogger om hans tri-træning (og har skrevet en bog med titlen BEDRE)

Pulsslag – min træner fra OOB Coaching

Sæt i gang!

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!