When a Market Fails

Selv store, vigtige og meget brugte markeder virker ikke altid. Sådan er det for eksempel med de hastigt voksende net-dating sites, hvor man kan finde en mage på baggrund af en række data. Men desværre fungerer vi mennesker ikke sådan.

Denne gang er vi kommet til kapitel 8 i Dan Arielys bog The Upside of Irrationality. Det handler om markedsmekanismer der ikke fungerer, og han tager udgangspunkt i det hastigt voksende dating-marked. Måderne hvorpå vi fandt partnere i gamle dage er ødelagte (arrangerede ægteskaber er forbudte, vi skifter job hurtigere, vi flytter langt væk hjemmefra osv).

Men selv om dating-siderne lover at de kan finde din eneste ene, er det oftest rå data de behandler, og sådan er vi mennesker ikke.

Håber du kunne abstrahere fra hans Austin Powers look i denne video………….

Skulle du være kommet forbi dating – eller overveje at komme det – kan du her høre Dan Ariely tale om ægteskab og skilsmisse (nedenfor).

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!