Drenge er vilde med spil

Der er stor forskel på mænd og kvinder – også selvom mange vil have det til at lyde som om vi er ens. Men det er vi ikke og der er biologiske forskelle, som naturligvis spiller ind på hvordan vi agerer.

En undersøgelse har påvist stor forskel på anvendelsen af belønningssystemet i hjernen hos drenge og piger. Forskere på Stanford lod 22 deltagere – 11 af hvert køn – spille et simpelt computerspil, mens man scannede deres hjerner. De spillede ikke mod hinanden men mod computeren. Resultaterne pegede på store forskelle i anvendelsen af belønningssystemet i hjernen. Her var der stor aktivitet hos drengene mens pigerne var noget mindre aktive.

Undersøgelsen – der naturligvis baserer sig på en meget lille gruppe – kan medvirke til at forklare, hvorfor det typisk er mænd, der bliver ludomaner. Hvorfor det er vore sønner, der bliver afhængige af computer- og smartphonespil. Hvorfor det er os mænd, der står i spillebutikker og forsøger at gætte første målscorer eller lignende. Vore hjerner belønner nemlig den form for aktivitet – især når vi gør det rigtig.

Jeg plejer at bruge eksemplet i mine foredrag. Her følger jeg så tit op med, at man ikke har kunnet se om det er omvendt med for eksempel støvsugning, da man ikke har udviklet mobile scannere. (Synes du den var grov og er kvinde, skal du måske læse denne artikel om forskelligheder i humor hos mænd og kvinder)

Du kan læse mere om undersøgelsen her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!