Er Wolf of Wall Street tæt på virkeligheden?

Så er Oscar bag os og vi må konstatere at Wolf of Wall Street ikke vandt nogen. Filmen var blandt andet nomineret til bedste film – ikke i kategorien Dokumentar film, men hvor tæt er historien på virkeligheden?

Det giver Joshua Brown os et bud på her. Joshua er også kendt som The Reformed Broker og har skrevet bogen Backstage Wall Street. (Det kan godt tage lidt tid inden interviewet starter, men rolig det kommer!) 

Han vurderer at filmen – og de bagvedliggende bøger – er et godt billede på virkeligheden. Der er en række overdrivelser, men det giver et godt billede af perioden. 

En væsentlig grund til at det kunne lade sig gøre dengang var at investorerne havde mindre adgang til informationer. Der var intet web, hvor man med få tastetryk kunne få en masse informationer – derfor var man nød til at stole på de oplysninger man fik via telefonen. I dag er det noget vanskeligere. Alligevel advarer Finanstilsynet løbende om virksomheder, der yder finansiel rådgivning uden tilladelse

Husk i øvrigt på at filmen handler om "sidegadevekselerer" – altså ikke kontrollerede finansielle virksomheder!!

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!