Få styr på psykologien i investering

Bare stop med at følge med i markederne! Det er det bedste råd man kan give til de fleste investorer. For vi bliver påvirkede af de udsving vi ser – og det er ikke godt for det langsigtede afkast.

Vi lader os nemt rive med af udviklingen i markederne og det påvirker de beslutninger vi evt tager om vore investeringer. Det gælder både når markederne stiger – så bliver vi grådige og vil have mere – og især når de falder. Det er ikke i de situationer man skal træffe vigtige finansielle beslutninger.

Alle har en plan til de bliver slået i ansigtet

Mike Tyson

Det har Greg B Davies talt om hos CFA i England. Greg har mange års erfaring fra de finansielle markeder, og arbejder med investor psykologien og risiko hos Oxford Risk.

I interviewet taler han om hvordan vi skal håndtere investor psykologien og undgå de dårlige beslutninger. Han har f eks en række regler for sine egne investeringer og beslutninger, som skal hjælpe med at forhindre ham i at dumme sig. For eksempel må han ikke tage investeringsbeslutninger i løbet af ugen. Det må han kun i weekenden, hvor markederne er lukkede og derfor ikke påvirke hans beslutning.

Se det hele her:

https://youtu.be/oYlNARV2_Zw

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!