Gang i spekulationerne

Mange rammes af Corona-krisen på deres forretningsomfang. En gruppe, der kan smile hele vejen i banken, er børsmæglere og udbyderne af handelsplatforme. For de urolige markeder har lokket danskerne til tasterne, hvor de køber og sælger værdipapirer.

I urolige tider, får mange investorer lyst til at gøre noget. Det kan være at reducere risikoen eller måske at købe noget af det, der er faldet meget. Det kan man også se på handelsomfanget hos Nasdaq OMX, hvor den daglige omsætning ligger væsentligt over det normale.

I både Saxo og Nordnet – der begge typisk henvender sig til private investorer – har der været gang i handelsplatformene.

Vi har set en markant stigning i handelsaktiviteten i de seneste måneder, hvor vi også har budt velkommen til et rekordhøjt antal nye kunder

Stig Christensen fra Saxo til FinansWatch

Saxo fremhæver blandt andet øget omsætning i råvarer, hvilket måske kan dække over interesse for at købe olie, der jo er faldet meget. Denne spekulation i en hurtig stigning, var måske med til at få olieprisen til at blive negativ tidligere på ugen. For når man køber råvarer via futures, får man ofte risikoen for levering af råvaren med i købet!

Så gør man da noget

Faste læsere her på siden, vil vide, at jeg ikke er stor tilhænger af hyppige køb og salg for investorer. Langt de fleste vil have bedre af en langsigtet strategi.

Men de store udsving og den megen omtale får naturligvis nogle investorer til at øjne muligheder. For mange vil jo gerne købe billigt og sælge dyrt – det er bare så sjældent vi lykkes med det i længden.

Mange får lyst til at gøre noget – så ser man handlekraftig ud. Som når en målmand kaster sig til en af siderne, når der er straffespark. Statistik viser ellers, at det vil være bedst at blive stående. Men det vil jo se dumt ud i tilhængernes og alle seeres øjne. Vi kender det også fra politikere, der for eksempel vedtager love om håndtryk, for at se handlekraftige ud.

Men det er de færreste investorer, der kan tjene penge på stor omsætning.

Vi får ekstraordinært mange nye kunder. Samtidigt kommer der mange nye penge ind fra både nye og eksisterende kunder

Anne Buchardt, fra Nordnet til FinansWatch

Markettiming er ikke det vigtigste

Megen forskning har påvist, at de fleste investorer ikke tjener penge på timing og fondskode-valg. Den store del af ens afkast, stammer fra den strategiske fordeling. Faktisk helt op til 92 %. Resten af afkastet kan tilskrives den taktiske fordeling og markettimingen…..

Alligevel er det ikke det de fleste investorer bruger tid på. Det er jo ikke så spændende, som at følge med i nyheder og de løbende kursudsving. Til gengæld bidrager det mere til afkastet.


FinansWatch omtalte den øgede omsætning i denne artikel (kræver abonnement):

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!