Facebook ændrer din hjerne!

Scanning of a human brain by X-rays

De nye sociale medier påvirker os på mange måder. Nye undersøgelser mener også at kunne påvise at det ændrer vores hjerne. Best Masters in Psychology har lavet et meget interessant info-graf over hvordan Facebook påvirker os.

De fleste sociale medier har en feature, der kan hjælpe dig med at holde øje. Så får man lige en besked om at der er sket noget nyt. En ny ting vi da lige skal se hvad er og derfor åbner vores Facebook, Twitter eller andet.

Denne handling vil – alt andet lige – udløse en dosis dopamin i din hjerne. Et stof, der kan minde om narkotika på mange områder, blandt andet har det en vanedannende effekt. Derfor er det svært at holde fri fra de sociale medier, hvis man først er fanget ind – se her hvor svært det kan være.

Det er forskelligt hvor stor sandsynlighed vi har for at blive afhængige af de sociale medier. Nogen af os har større “orbital prefrontal cortex”, som er det område i vores hjerne der beskæftiger sig med følelser og vores sociale ageren. De vil typisk have mere end 229 venner på Facebook.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!