Gener skyld i sidespring?

onenightlille

Du kender sikkert også en “damernes mand” i din bekendtskabskreds. Ham man altid ved ikke går selv hjem – også uden hensyntagen til at han måske har en liggende derhjemme at vente. Nogen gange virker det næsten som om disse “damernes mænd” ikke kan lade være. Og måske er der noget om snakken?

Forskere på det amerikanske universitet Binghamton har brugt en masse tid på at kigge på sexuelle tilbøjeligheder og gener. De er nu kommet frem til at vi har mange forskellige sexuelle lyster når man kigger på hvordan vi opnår tilfredshed. Nogen er glade for monogami og romantisk tilhør til en enkelt partner. Mens andre bare skal prøve så mange som muligt.

– Denne adfærd bestemmes formentlig af det samme gen som også giver lyst til at spille og til at drikke, fortæller forskningsleder Justin Garcia.

Forskere har fået detaljerede sex-historier fra 181 deltagere og samtidig undersøgt deltagernes gener. Dette viste at deltagere med lyst til engangs-knald havde en bestemt variation af genet DRD4.

Som med så mange andre aktiviteter vi kan blive afhængige af, belønnes indehaverne af dette specielle DRD4-gen sig selv med dopamin, i forbindelse med sidespring. Derfor kan de ikke modstå muligheden for at få denne belønning.

Undersøgelsens resultater er dog ikke så langt fremme, at du kan få en lægeerklæring om hang til sidespring.

Du kan læse mere om undersøgelsen her: Like to Sleep Around? Blame Your Genes

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!