Han skal have et stærkt immun-forsvar

Man hører sjældent en kvinde sige “han skal have et stærkt immun-forsvar” når de omtaler deres drømme-mænd. Men måske spiller det ind i præferencerne alligevel? Når mænd og kvinder skal vurderer attraktiviteten af hinandens ansigter, har de vidt forskellige baggrunde for deres valg, tyder to undersøgelser på. Kvinder går efter udtryk for stærkt immunforsvar. Mænd foretrækker kvinder uden stress. 

Jeg har tidligere skrevet om at udseendet betyder noget og indlæg om hvad kvinder kigger efter – både i ansigtet og når vi mænd er nøgne. To nyere undersøgelser viser at der er forskel på mænd og kvinder når vi vurderer ansigter (hvis vi da nogensinde når så langt, for vi kigger længere andre steder – også kvinder!).

Og der er stor forskel på hvad vi foretrækker. Kvinder foretrak maskuline ansigtstræk og der var en klar tendens til at de foretrukne mænd havde et stærkt immun-forsvar.

Mænd derimod var ligeglade med tegn på immun-forsvar, men foretrak i høj grad kvinder der udstrålede lavt stress-niveau og en passende fedt-procent.

Oversat går mænd efter sundhed og frugtbarhed mens kvinder foretrækker mænd, der umiddelbart vil kunne give deres børn stærke immun-forsvar. Disse præferencer kan nemt forklares med baggrund i evolutionen.

Her kan du hører Dan Airely forklare hvordan mindre eller mere attraktive vælger:

Du kan læse mere om undersøgelsen på videnskab.dk.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!