Huslige mænd får mindre sex

Det kan måske lyde som en forsinket aprilsnar, men den skulle være god nok. I hvert fald ifølge en undersøgelse offentliggjort i American Sociological Review i februar.Huslig mand

Det er ikke nemt at være mand, for det er rigtig svært at finde ud af, hvad kvinder egentlig vil have fra os. Den moderne mand skal helst kunne det hele, men så alligevel.

En nyere undersøgelser gør det ikke nemmere. Nu har vi i lang tid hørt om behovet for at vi er huslige i hjemmet og nu kan det så videnskabeligt konstateres at det ikke er sandt. Det kan man læse i undersøgelsen Egalitarianism, Housework, and Sexual Frequency in Marriage hvor Sabino Kornrich, Julie Brines og Katrina Leupp på basis af data fra National Survey of Families and Households med svar fra 4.500 ægtepar, undersøger hvordan det står til med sengegymnastikken.

Undersøgelsen giver svar på flere ting. For det første slår den fast at undersøgelsens 4.500 ægtepar er sexuelt aktive 5 gange per måned i gennemsnit.

I de ægteskaber hvor mænd tog større del i de huslige opgaver havde de sex færre gange end gennemsnittet. I de ægteskaber, hvor mændene primært lavede "typisk mande-opgaver" som at passe haven og lignende, havde de sex hyppigere. I ægteskaber, hvor manden overvejende var alene om de huslige opgaver, var den sexuelle hyppighed 1,6 gange lavere!

Så der er masser af grund til at sige "I do not know what you want from me" som Phil siger i Modern Family. 

Kritikere af analysen har anfægtet at den baserer sig på data fra 1992-94 og der kan være sket ændringer i ægteskaber siden da. Hvis præferencen, disse handlinger udtrykker, er noget evolutionært betinget, tror jeg ikke det er ændret på blot 20 år. Min egen erfaring kunne dog godt indikere noget andet. Jeg har aldrig været så huslig som jeg er nu og jeg har aldrig fået så…….. Men det kan være andre faktorer spiller ind. For eksempel den måde mit forhold er bygget op på, hvor vi ikke deler bolig. Det skriver min kæreste om her.

Hvorfor bringer jeg denne artikel her på siden? Det gør jeg fordi dens resultater måske er et godt eksempel på at vi foretager valg baseret på nogle helt andre ting, end det relevante. Det kan du læse mere om her, hvor jeg ser på hvad udseendet betyder for andre opfattelse af os eller her, hvor jeg skriver om intelligens.

Mere nysgerrig på denne analyse? Brug for en undskyldning for ikke at være aktiv derhjemme? Find det hele her.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!