Invester som Spock – ikke som Homer Simpson

Amerikanske Barron's bringer et interview med Richard Thaler og en af hans kolleger. Thaler står bag bogen Nudge og har forsket i behavioral finance siden 1970'erne. Det har han netop udgivet en ny bog om, Misbehaving, og det vigtigste budskab er at man skal tænke rationelt og ikke lade følelserne tage over.

Thaler siger blandt andet at investorer er rigtig gode til at time forkert. Når markederne er højt oppe er forventningerne til afkast høje. Efter den seneste krise reducerede investorer deres aktiebeholdnigner – faktisk var det først i 2013 at investorer igen puttede penge i aktiemarkedet via fonde.

Det er her forskellen på Mr. Spock fra Star Trek og Homer Simpson – Mr. Spock bevarede altid roen! Desværre var han ikke et menneske, så det er måske naivt for os at sætte lid til at vi kan bevare roen ligesom ham.

The biggest problem is overconfidence and attempting to invest on a do-it-yourself basis

Løsningen er disciplin. Man skal opstille discipliner/regler, der sikrer at man ikke agerer irrationelt eller med følelserne.

Du kan læse hele artiklen her. Især første halvdel er interessant, hvor de taler med Thaler. Derefter bliver det mere produktorienteret.

Vulcan greeting, isolated on white

 

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!