Investering – på den nemme måde

OLYMPUS DIGITAL CAMERAEr der nogen simpel vej til at investere? Ja det er der. Er det så nemt at følge den vej? Nej det er det ikke, for langt de fleste bliver grebet af stemningen – eller også gør de ikke, hvilket kan være lige så dårligt – og kan ikke holde fast i strategien.

For et par måneder siden blev jeg inviteret til åbningsreception i DayTraderCenter, Århus. DayTraderCentere er et sted kortsigtede aktiehandlere kan arbejde sammen med ligesindede, samtidig med at de har adgang til informationer, skærme med videre (alt sammen sponseret af udbydere af handelsplatforme som jo tjener pænt på den type investering). Læsere af denne blog vil vide at det ikke umiddelbart er noget jeg ville have lyst til at deltage i, men jeg Googlede nu alligevel afsenderen af denne mail. Der dukkede ikke meget op, men et link til en udsendelse fra DR om ludomani kom dog frem.

Afsenderen af mailen – eller en med det samme særprægede navn – havde deltaget i et program om ludomani på DR. Ganske bekræftende for mig, for det er nemlig en af de store risici ved at være aktiv investor: at man bliver grebet af det.

For der sker tit det at man bliver grebet af det at investere – for det kan nemlig opfylde en række af de mest basale krav vi (især mænd) har, næsten ligesom et computerspil eller en jagt efter bytte og vi belønnes også med dopamin.

Så følger man markedet og leder efter gode historier at investere i. Vestas er et godt eksempel på dette – en investering der for mange er startet som en kortsigtet spekulation men er endt som en langsigtet investering.

Når man skal investere er det vigtigste at få lagt en strategi, med baggrund i tidshorisont, ønsker og din personlighed.

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!