Jeg skal jo lige se Matador

"Carpe Diem" eller "Seize The Day" er noget af det mest tatoverede – for det er jo et sejt budskab "at gribe dagen". Men får det dig til at leve anderledes at du får sådan en tatovering? Formentlig ikke, men måske kan det her projekt få dig til at få mere ud af hverdagen.

Alt for mange af os kender godt behovet for at ændre noget. Eller vi har måske lyst til at få lidt mere ud af hverdagen. Men alt for ofte ender det med at blive udsat til i morgen. For sjovt nok tror mange af os – stadig – at vi har bedre tid i morgen. Eller at det passer bedre ind i morgen. Eller vi har mere energi til det i morgen. Eller man skal lige se CSI/Paradise/Desperate Housewives/Nyheder/Matador eller hvad man nu følger med i, så det må blive i morgen. Men sjovt nok siger vi så dagen efter "Det må blive i morgen……….".

Cesar Kuriyama satte sig for at ændre dette. Så derfor bestemte han sig for at optage et sekunds video hver dag resten af sit liv. Hør ham fortælle hvordan det har medvirket til at han har tænkt "hvad skal jeg filme i dag" og derfor har fået mere fokus på at have indhold i hverdagen.

Jeg gjorde noget lignende i 2011, hvor jeg tog et billede af mig selv hver dag. Det udviklede sig også til at jeg helst ville have noget historie at huske dagen på også, selvom det startede som et projekt hvor jeg ville se hvor meget man egentlig ændrer sig i løbet af et år. Men der sneg sig små "huskesedler" ind på billederne om hændelser jeg gerne vil kunne huske.

Så jeg kan sagtens genkende noget af det Cesar fortæller om – måske du og dine også kan finde inspiration i det? Er man fokuseret på at få noget ud af dagen – uden at hver eneste dag skal være helt oppe at ringe – så får man også noget ud af dagen! Husk på det er ofte de små detaljer der kan ændre det store billede.

Nikolaj Astrup Madsen – der blandt andet har skrevet bogen BEDRE – har gang i et lignende projekt, som du kan følge her.

Her kan du se mit projekt Being 43:

Måske man skulle overveje en runde mere? 

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide:

Gør det nemt!

Som ud måske ved, er en af mine kæpheste at vi skal gøre det nemt for vore kunder. Hvis vi gerne vil have dem til

Læs mere »

Denne side er flyttet!

Du kan følge Jens Balles blog på averagejoe.dk – her skriver han fortsat om adfærdsøkonomi, nudging, adfærdsdesign, adfærdsledelse, investorpsykologi og investering.

Skynd dig og komme med over til det nye! Der er også en podcast!