Psykopater i finans

Når jeg tjekker mig selv på Google, kan jeg se, at det som giver mig flest hits er en blog om Psykopat Test. Det må altså interessere mange derude, hvorfor det er relevant at kigge nærmere på endnu et af Sverre Rørvik Nilsens interviews.

Tidligere viste jeg Sverres interview med Carl Richards, der har skrevet Behaviorgap. Denne gang har han talt med en psykopat.

Psykopater er interessante, da forskning har indikeret at psykopater kunne være gode tradere. Især de typer, der kan blokere for følelser og dermed undgå at være påvirket af evt. negativ udvikling på en position. Iflg denne undersøgelse er finans dog ikke den sektor med flest ansatte psykopater.

James Fallon – nej ikke den Jimmy Fallon – er neurolog og underviser og forsker på University of California Irvine. Igennem sin forskning har han opdaget at han selv har psykopatiske træk – eller i hvert fald har en hjerne som man typisk ser hos psykopater.

Er du benhårdt interesseret i det finansielle kombineret med psykopater, kan du springe til ca. 24 minutter i interviewet.

Du kan  prøve denne test fra Kevin Dutton hvis du vil se om du selv har psykopatiske træk.

Sverre beskriver sig selv som en “reformed broker”, hvilket vil sige en person, der har vendt de normale finansielle institutioner ryggen og forsøger at fjerne “bullshitten” fra den finansielle rådgivning. Besøg ham på BIG TV, hvor han laver daglige udsendelser samt længere interviews med spændende finanskarakterer, eller på Twitter: @finansakrobat. Det er det hele værd!

James Fallon har også talt på TED om psykopatiske kriminelle:

Få ny viden om adfærd

Måske kan du også lide: